Monkey Mind by SLM är ett litet företag som vill skapa hållbara kläder med mening.

Vi jobbar bara med leverantörer som framställer kläder på ett ekologiskt sätt, i fabriker som ger schysta arbetsvillkor. Vårat tryckeri jobbar enbart med giftfria tryck. Vi vill underlätta för dig att göra bra val. Kläderna ska vara sköna för alla, oavsett form, och du kan ha på dig dom på yogan, på jobbet eller hemma i soffan. Fem procent av vinsten går till material på en skola på Zanzibar.

Personen bakom märket är jag, Sonja. Jag har i hela mitt liv strävat efter att att leva hållbart. Jag förespråkar inte en ökad konsumtion, men tänker att om vi ändå behöver köpa kläder så ska de vara hållbart så långt det går, både för människor och natur.

Jag har de senaste 15 åren jobbat som yogalärare, och jag har både sett och testat flera olika klädmärken. Tanken på att starta ett eget märke väcktes ur en förfrågan en av mina yogaelever hade. Jag letade långt och länge efter leverantörer som kunde ”hålla måttet” när det gällde de villkoren jag hade på miljö, kvalitet och passform. Jag vill kunna erbjuda kläder som du kan använda både på yogan, men även när du klivit utanför yogastudion. För det är så mitt liv ser ut, alltid iklädd yogakläder. Efter att jag hittat rätt tillverkare, med miljömärkt bomull, tillverkad under schysta arbetsförhållanden, och utan giftiga tryck så var det bara att sätta igång.

Namnet Monkey Mind, är ett gammalt buddistiskt utryck, men också från en fin beskrivning av vad yoga är. En klok person sa en gång: ”Your mind is like a tree full of monkeys” Tänk dig att du i ditt huvud har ett ett träd fullt av tjattrande apor, där varje apa representerar en tanke du har. Yoga handlar om att få tyst på aporna. Det finns olika metoder, så hitta en som passar dig. (Du kan läsa mer om yoga och mitt jobb med det här.) SLM på slutet är mina initialer.

Vi lever i en del av världen som har det bättre än många andra, därför vill Monkey Mind by SLM kunna bidra till att genom våra kläder kunna hjälpa de som inte har det lika bra. Fem procent av vinsten till material går till en skola vi besökt på Zanzibar. Du kan läsa mer om detta under våra projekt.

Tack för att du tar del av våran historia och för att du väljer att köpa hållbara kläder <3